• Ételek és italok

  Ételek és italok

 • Esküvő

  Esküvő

 • Catering

  Catering

 • Céges rendezvények

  Céges rendezvények

 • Rendezvényhelyszínek

  Rendezvényhelyszínek

 • Privát party

  Privát party

Gyakori kérdések

» Elegendő étel lesz a rendezvényen?- "Ugye nem fogy el az ennivaló?"

A megfelelő ételmennység meghatározásánál két fontos dolgot is figyelembe veszünk:

1. Minden rendezvény előtt a rendezvény típusának megfelelően kell kiválasztani a fogadás formáját.

Ez azért lehet fontos, mert az egyes vendéglátási formáknak más- más szerepe lehet a rendezvényén.

pl.: vacsoraidőben nem célszerű koktélpartit szervezni, mert a jelképes, 3-4 falattal elfogyasztható falatokkal nem fognak jóllakni a vendégek, hiszen koktélpartit főétkezésen kívül eső időpontban megrendezett, kifejezetten társasági eseményhez ajánljuk, ahol nem az étkezés, hanem a kommunikáció a mérvadó. 

Fogadás típusok:

 • Pezsgős koccintás, pohárköszöntő, (ünnepi alkalmakkor történő jelképes vendéglátás, rövid esemény, kb. fél óra időtartamban)
 • Szendvics parti (gyors és egyszerű étkezési forma, kis helyigénnyel)
 • Üzleti (kongresszusi) ebéd (kis létszámú étkezési forma, hivatalos tárgyalások közben ajánlott)
 • Állófogadás (ha gyorsan, kis helyen szeretné partnereit vagy kollégáit megvendégelni, konferencia közben vagy után, színházi előadások alkalmával)
 • Ültetett- állófogadás (elegáns, kényelmes vendéglátási forma, mindenki megtalálja az ízlésvilágának megfelelő ételeket)
 • Tányérszervizes fogadás (elegáns protokolláris vendéglátási forma, amikor a gasztronómiáé a főszerep)
 • Koktélparti (könnyű falatkák, kötetlen társalgás, ismerkedés, társadalmi esemény, a hangsúly a kapcsolatteremtésre irányul, a főétkezést nem helyettesíti)
 • Borvacsora (elegáns vendéglátási forma, a borkínálathoz igazítjuk a vacsorát, az estét sommelier vezényli, informatív, egész estét betöltő rendezvény)
 • Családi, dolgozói nap (általában nagy létszámú szabadtéri esemény, egész napos időtöltés)
 • Grill parti (szabadtéri helyszínen megvalósított étkezési forma, grill kínálatunkat a helyszínen látványban készítjük el)
2. Minden fogadás típushoz szakértő Chefek által kialakított ételmennyiségek tartoznak.

Az Ön rendezvényére javasolt fogadási forma kiválasztásban kérje az IKON Catering rendezvényszervezője segítségét.

Szabó Péter-0630/729-7184

szabo.peter@ikoncatering.hu


» Hány felszolgáló lesz a rendezvényen?

A felszolgálók létszáma a kiválasztott rendezvény típusának függvénye is. A pontos létszámot mindig eseményre és fogadásra szabva kalkuláljuk ki.

Eltérő mennyiségű felszolgáló szükséges pl.: egy 100 fős tányérszervizben felszolgált vacsoránál és egy 100 fős kávészünet esetében.

Alapesetben egy 100 fős kávészünetnél 3-4 fő felszolgáló/italpultos javasolt, 100 fős felszolgált vacsoránál ez 10 fő is lehet.

Ettől eltérhetünk például egy plusz koktélbár vagy borasztal kialakítása estén is, ahol a felszolgálói létszámon felüli személyzet is jelen lesz.

Az IKON Catering ajándék szolgáltatásként a felszolgálói létszámon felül minden esetben biztosít egy rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező bankett vezetőt, aki az első pillanatoktól kezdve az elpakolás végéig jelen van a rendezvényen, és vezetőként irányítja a felszolgálói csapatot, valamint segítséget nyújt az esetleges különleges igények, felmerülő problémák kezelésében is.

Kérje ingyenes szaktanácsunkat a rendezvény fogadás típusának és a szükséges felszolgáló személyzet létszámának kiválasztásához. 

Szabó Péter- 0630/7297184

szabo.peter@ikoncatering.hu


» Party Service vagy Catering?

Party service vagy catering?

Rendezvényszervezés kapcsán gyakran felmerül két fogalom, amely szinte eggyé forrott össze az idők során...

A hatékony marketing egyik részeként egyre népszerűbbé váló találkozón (az egyszerű sajtóreggeliktől a kongresszusokon át egészen az impozáns bálokig) rendkívül fontos, hogy a jelen lévőket étellel-itallal szolgáljuk ki. Ilyenkor adódik a kérdés: hogyan oldjuk meg?


Házon kívüli rendezvényekre étel-és italszolgáltatást sokféle cég nyújt már napjainkban Magyarországon is. Ezek lehetnek éttermek, szállodák, cateringek és party service-ek.


De vajon mikor, melyikre van szükségünk?
Ezen cégek mindegyikének jellemzője, hogy úgynevezett "doboz cégek", azaz tevékenységüket a külvilág számára nem látványos módon végzik. Hideg- és melegkonyhai termelőket üzemeltetnek, eszközparkjukat nagy raktárakban tárolják, ahonnan teherautók telepítik az eseményhez szükséges eszközöket. Fontos jellemző, hogy ezen egységek akár egymástól igen messze is elhelyezkedhetnek, hiszen fizikailag nincsenek egymásra utalva. Az egységek közti koordinációt a központ végzi.
Catering és party service tevékenységek között ma Magyarországon nagyon nagy átfedések találhatóak.

A catering (vendéglátás specialista) angol szó, szótár szerinti jelenése: tömegellátás, élelmezés, utasellátás. Az ezzel a tevékenységgel megjelölt cégek világszerte vendéglátással foglalkoznak. Jellemzőjük a napi jellegű, folyamatos termelés nagy mennyiségben. Lehet ez egy gyáron belül az ott dolgozóknak étkeztetése napi 3-4000 főre. Pl.: IKON Catering, Sodexho, Aramark, Eurest... A catering cégek kitelpüléses vendéglátással segítenek a patit szervezőknek (ételek- italok, a szükséges bútorok , étkészlet és felszolgáló személyzet segítségével.)

A party service (teljes körű rendezvényszervezési feladatok ellátása- étel, ital, program, fény, hang) ugyanis rendezvényszervező cég, saját vendéglátó ipari tevékenységgel. Vendéglátás és e köré szerveződő szolgáltatások, valamint egyéb rendezvényszervezői szolgáltatások.

A cég lényege az élményszerű és az adott rendezvényekre egyedileg készített vendéglátás nem napi rutinfeladatként, hanem megbízásra, mindez egyedi, akár meghökkentő helyszíneken. Barangolás különböző stílusok, korok, helyek és ízek között. A party service-nek még a legjobb éttermekkel, szállodákkal szemben is megvan az az előnye, hogy széles eszköztárból, szinte végtelen számú lehetőség közül választhatja ki mindazt, amiből az egyedi esemény felépül.
A magyarországi party service-ek többsége full service-t, azaz teljes körű szolgáltatást nyújt. A munka a célok ismeretében az esemény egyedi ötletének kitalálásával kezdődik. A magas szintű vendéglátáson felül teremfoglalástól kezdve, az asztal és székbérleten felül, a fény- és hangtechnikát vagy akár komplett műsorszervezést is magába foglaló, teljes körű lebonyolítással végződik.
A fenti cégek valamelyikére abban az esetben van szükségünk, amennyiben rendezvényünket olyan egyedi helyszínek valamelyikére képzeljük el, ahol nincs helyi vendéglátó cég. Ilyenkor a fenti specialisták egyikére van szükségünk.

Elérhetőség

IKON Catering Hungary Kft.

1153 Bp., Bethlen Gábor u. 76.

Szabó Péter ügyvezető 

+36-30/729-7184

www.ikoncatering.hu

www.rendezvenyek-eskuvo.hu

szabo.peter@ikoncatering.hu

Esküvői helyszínek

Selyemgombolyító

Selyemgombolyító Férőhely: 120
Típus: Villa
Kerület: III.
Extrák: szabadtéri szertartás, öltöző szoba, parkoló

Ádám Villa

Ádám Villa Típus: Villa
Férőhely: 100
Kerület: VII.
Extrák: szabadtéri szertartás, öltöző szoba, parkoló

Festetics Palota

Festetics Palota Típus: Palota
Férőhely: 100
Extrák: öltöző szoba, különterem
Kerület: VIII.